Provetek rakentaa biokaasulaitosta Lappeenrantaan   (Julkaistu: 20.11.2018)

EcoProtech Oy ja Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy ovat solmineet Lappeenrannan Kukkuroinmäen käsittelykeskukseen rakennettavan biokaasulaitoksen KVR-urakkasopimuksen.  Maanrakennustyöt käynnistyvät välittömästi ja rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2019.  Laitoksen on määrä olla käytössä vuoden 2020 alussa. 

Projektin rakennus- ja asennustöistä vastaa Prosessi- ja vesitekniikka Provetek Oy, joka on toiminut läheisessä yhteistyössä EcoProtech Oy:n kanssa tämän kaikissa biokaasulaitosprojekteissa 

Biokaasulaitoksessa tullaan hyödyntämään eteläkarjalaisten asukkaiden erilliskerätyt biojätteet sekä jätevedenpuhdistamojen puhdistamolietteet. Biokaasusta jalostetaan edelleen liikennepolttoainetta kaasukäyttöisiin autoihin, jolloin voidaan korvata fossiilisia polttoaineita. Kaasua voidaan hyödyntää myös lämmön- ja sähköntuotannossa Kukkuroinmäen käsittelykeskuksen alueella.

EcoProtech Oy on Kiteellä, Hyvinkäällä ja Jyväskylässä toimiva biokaasuteknologiaan erikoistunut yritys. EcoProtech Oy tulee toteuttamaan laitoksen yhteistyössä läheisyritystensä kanssa. Laitos on ns. kuivamädätyslaitos, jonka kuivareaktori perustuu saksalaisen yhteistyökumppanin teknologiaan. Laitoksen rakennus- ja asennustöistä sekä tiettyjen prosessilaitteiden valmistuksesta vastaa Prosessi- ja vesitekniikka Provetek Oy. Valtaosa konepajatyönä tehtävistä laite- ja teräsrakenteista, mm. mittavat bioreaktorit, valmistaa BioCone Oy.  Projektin työllistävä vaikutus yritysryhmässä on vähintään 30-35 htv.


« Takaisin
Niittytie 7 B, 82500 Kitee
puh. 040 519 4383
s-posti: info(ät)provetek.fi
 
 
 

©2019 Provetek Oy - MMD Networks Oy