Provetek rakentaa biolaitosta Pirkanmaalle   (Julkaistu: 17.04.2019)

EcoProtech Oy ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy ovat solmineet Nokian Koukkujärven jätekeskukseen rakennettavan biolaitoksen KVR-urakkasopimuksen.  Maanrakennustyöt käynnistyvät välittömästi ja rakennustyöt käynnistyvät kesällä 2019. Provetek Oy on mukana hankkeen toteutukseen valitussa yritysryhmittymässä.

Vuonna 2020 käyttöön otettava Pirkanmaan Jätehuollon uusi biokaasulaitos käsittelee 17 kunnan biojätteet ja Nokian jätevesilietteet. Laitoksella tuotetaan uusiutuvaa biokaasua ja luomulannoitteita.

Laitoksessa tullaan käsittelemään biojätteitä ja lietteitä enintään 34 000 tonnia vuodessa (24 000 t/a biojätteitä ja 10 000 t/a lietteitä). Laitoksen valmistuttua biojätteiden käsittely siirtyy Tampereen Tarastenjärveltä Koukkujärvelle, ja uuden teknologian myötä biojätteestä saadaan entistä voimakkaammat ympäristöhyödyt. Biojäte ja lietteet käsitellään laitoksella omilla linjoillaan, mikä mahdollistaa biojätteiden jatkojalostamisen luomulannoitteeksi, ja typen ja fosforin korkeatasoisen ravinnekierron. Biokaasulaitos tuottaa vuosittain noin 25 GWh biokaasua.

Kaksilinjainen yhdistelmälaitos tulee olemaan ainutlaatuinen Suomessa.  Lietteet tullaan käsittelemään EcoProtech Oy:n märkämädätystekniikalla ja biojätteet keskieurooppalaisella MARTIN/ Thöni kuivamädätystekniikalla. KVR-sopimus sisältää myös mädätettyjen lietteiden kompostointilaitoksen rakentamisen.

Provetek Oy vastaa laitoksen rakennus- ja asennustöistä sekä tiettyjen prosessilaitteiden valmistuksesta.  Valtaosa konepajatyönä tehtävistä laite- ja teräsrakenteista, mm. mittavat bioreaktorit, valmistaa myöskin kiteeläinen sisaryritys BioCone Oy.  Projektin työllistävä vaikutus yritysryhmässä on vähintään 60-70 htv.


« Takaisin
Niittytie 7 B, 82500 Kitee
puh. 040 519 4383
s-posti: info(ät)provetek.fi
 
 
 

©2020 Provetek Oy - MMD Networks Oy