Metallityöntekijämme Suvi esittelyssä   (Julkaistu: 15.07.2019)

Juuri 20 vuotta täyttänyt Suvi Sorsa on ollut Provetekin metalli- ja konerakennusyksikössä vakituisena työntekijänä valmistuttuaan Kiteen ammattikoulusta kone- ja metallialalta tammikuussa 2018. Tätä ennen Suvi oli suorittanut ammattikoulun harjoittelujaksoja ja määräaikaisia töitä opintojen ohella palveluksessamme useampaan otteeseen, ensimmäisen kerran syksyllä 2016.

”Työhön minut otettiin vastaan paremmin, kuin olin itse odottanut. Minulla oli omat ennakkoluuloni, koska olin nuori, vasta toisen lukuvuoden aloittanut tyttöharjoittelija miesvaltaisella alalla”, Suvi kertoo. Hän epäili, että hän joutuisi kokemaan vähättelyä ja ennakkoluuloja ammattitaitoaan kohtaan. Suvi on kuitenkin kokenut muiden työntekijöiden olleen todella hyvillä mielin töiden alkamisesta lähtien, hän tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa ja uskaltaa tarpeen tullen kysyä neuvoa. Suvin mielestä perehdytys oli onnistunut, kaikki tarpeelliset perusasiat ja turvallisuusohjeet, sekä esimerkkejä työtehtävistä käytiin läpi.

Suvi on monipuolinen työntekijä, ja niin ovat hänen työtehtävänsäkin. ”Työtehtäviini kuuluvat pääasiassa hitsaus ja mustanraudan työstäminen, runkojen ja rakenteiden alusta loppuun valmistus, sekä maalaus. Silloin tällöin teen kirkkaan metallin hitsaustöitä, olen päässyt tutustumaan muovinhitsaukseen ja tehnyt myös puu- ja rakennusyksikön puolella maalaushommia ja pienimuotoisia rakennustöitä.”

Tulevaisuuden urasuunnitelmat Suvilla ovat vielä avoimet. Tällä hetkellä hän on mielellään Provetekin palveluksessa, mutta aika näyttää mihin tie vie. ”Tästä työstä on monipuolisuutensa ja töiden vaihtelevuuden puolesta paljon hyötyä tulevaisuutta varten, koska aina pääsee oppimaan jotain uutta”, Suvi toteaa.


« Takaisin
Niittytie 7 B, 82500 Kitee
puh. 040 519 4383
s-posti: info(ät)provetek.fi
 
 
 

©2019 Provetek Oy - MMD Networks Oy